HTML

Dunai bűbáj

Találkozások, emberek, kapcsolatok. Férfiak, nők. Miértek és hogyanok. Kérdések és olykor válaszok. Események, villanások, élmények. Budapestről, a Duna-partról és máshonnan.

2008.09.22. 00:52 Ms Drama Queen

Rehabilitálandó

Noha hívő nem vagyok, mégis akad olyasmi, amiben hiszek. Hiszek a barátságban.

Pokoli ereje utolérhetetlen és pótolhatatlan. Ez a valami képes életben tartani, szó nélkül hallgatni, biztatni, új perspektívát nyitni, ellentmondani, ráébreszteni. Mindezekért, amik a barátságnak köszönhetőek, a Barátot becsben tartjuk. Vigyázunk a kapcsolatra. Védjük.

A katasztrófák azonban helytől, időtől függetlenek, bárhol felbukkannak. Nem kivétel ez alól a barátság sem. De ami utána következik, az nem egy egyszerű rehabilitálás. Nem lábadozásról vagy újjáépítésről van szó. Változásról. A két ember közti korábban akadálymentes légtérbe bóják rögzülnek, az addigi száz százalékos közvetlenség megtörik. A természetesnek tartott megkérdőjeleződik. Utánagondolást követel. Megfontolást. Mert a törést megszüntetni szeretnénk, s ennek legmegfelelőbb módjának a fokozott óvatosság tűnik. Ahogyan tudatosan, akarattal, erre koncentrálva, sokszorosan óvni próbáljuk a Barátságot. Ami, ha elvész, óriási fájdalmat hagy csak a maga nyomában…

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dunaibubaj.blog.hu/api/trackback/id/tr86675139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása